Zoete pompoenpudding met rozijnen!

Ik ben dol op pompoen, daar kun je me letterlijk voor wakker maken. Het seizoen is weer begonnen en ik ben weer lekker aan het experimenteren geslagen. Ik vind ze op alle manieren eigenlijk wel lekker. Voor de zaterdagavondverrassing heb ik er zoete pompoenpudding van gemaakt. In combinatie met kaneel en kokos smaakt het heerlijk. Ik ben benieuwd of jullie dat ook vinden.

2014-07-31 11.46.57

Wat heb je nodig voor deze zoete pompoenpudding (voor 2 personen)?

Bereidingswijze:

  1. Rooster de pompoen in een goed voorverwarmde oven gaar op 150 graden (+/- 40 minuten).
  2. Breng ondertussen de Agar Agar  en de kokosmelk aan de kook (goed roeren, zodat je geen klontjes krijgt).
  3. Doe alle ingrediënten (behalve de rozijnen) in de blender en laat deze draaien totdat je een gladde massa hebt.
  4. Verdeel de pudding over de glazen en laat deze afkoelen buiten de koelkast.
  5. Versier de pudding met rozijnen (optioneel).

Zoete pompoenpudding

Wil je liever geen rozijnen, dan kan het ook zonder. Ik heb er op het laatste moment nog wat gekruimelde walnoten aan toegevoegd (bij beiden) en dat was erg lekker. 

Heb je m’n kruidige pompoenpudding al eens geprobeerd? Ook echt een aanrader.

Eet en geniet!

Vind je het lekker? Ik vind het altijd leuk als je me dat laat weten!


Voor persoonlijk contact, kun je me benaderen via deze link.

11 gedachten over “Zoete pompoenpudding met rozijnen!

  1. Heerlijk, dit recept! Ik heb de suiker alleen vervangen door dadels. En je blog over hoe vaak je moet eten per dag vond ik ook goed. Ik heb ook niet zo’n gezonde verhouding met eten. En ik herken de vreetbui na intermitting fasting. Misschien voor mij ook beter om wel tussendoortjes te eten.

    1. Hallo Wilma, wat leuk om te horen. Dadels zijn idd ook een prima vervanging voor kokosbloesemsuikers of andere zoetmiddelen.Als je last hebt van vreetbuien dan zijn tussendoortjes erg belangrijk. Als je jezelf eten gaat verbieden dan neemt de spanning toe, terwijl als je je dingen mag van jezelf, dan neemt de spanning af.Probeer het maar eens. Succes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *