Turmeric latte (kurkuma melk)!

In m’n blog over kurkuma heb je kunnen lezen waarom dit zo ontzettend gezond is en dat je er beslist verstandig aan doet om het vaak op het menu te zetten. Het smaakt niet bij ieder gerecht en daarom is deze Turmeric latte echt een uitkomst. 

Je kunt het op verschillende manieren maken en het beste is om er plantaardige melk voor te gebruiken (omdat gewone melk nu eenmaal niet zo goed voor je is). Ik heb het gemaakt met Chufamelk oftewel tijgernootmelk. Chufamelk is erg lekker, bevat verschillende mineralen en een heerlijke basis voor dit drankje.

Je kunt het ook maken van horchata, dit is een zoete drank op basis van chufamelk, kaneel en honig (of ander gezond zoet).In deze blog kun je daar meer over lezen.

Wat zijn de ingrediënten van turmeric latte?

  • 1 kop ongezoete chufamelk
  • 1-3 gram  kurkumapoeder*
  • +/- 1 theelepel kaneel (ceylon)**
  • +/- 1 theelepel vermalen verse gember of gemberpoeder
  • theelepel kokosolie***
  • honing, kokosbloesemsuiker, dadel of ander gezond zoet
  • zwarte peper***

*Het beste is natuurlijk om verse kurkuma te gebruiken, maar ik ben hier geen fan van, omdat het je hele gele handen geeft, die moeilijk weer schoon te krijgen zijn.

**De meeste supermarkten verkopen Cassia kaneel. Deze bevat cumarine. Een teveel aan deze stof kan leiden tot lever schade en het kan de bloedstolling bemoeilijken. Hoge dosissen ervan schijnen kankerverwekkend te zijn. Ceylon kaneel heeft deze stof in zeer lage concentratie, dus probeer erachter te komen welke kaneel je hebt.

***zwarte peper en kokosolie zijn belangrijk, omdat de kurkuma anders niet goed opgenomen kan worden.

Bereidingswijze:

  1. Stop alle ingrediënten in de blender, zodat de ingrediënten goed  door elkaar gemengd worden en het een lekkere schuimlaag krijgt.
  2. Stop het drankje in een glas of mok en strooi er een beetje kaneelpoeder bovenop.

Turmeric latte

Ik ben benieuwd of jij deze turmeric latte ook lekker vindt. Ik vind het altijd leuk als je me dat laat weten of als je m’n blog wilt liken.


Voor persoonlijk contact, kun je me benaderen via deze link of je kunt een berichtje achterlaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *