Spruitjes met tempeh op Oosterse wijze!

Spruitjes, ik ben er dol op. Veel kinderen houden niet van spruitjes, maar ik was er als klein meisje al gek op. Terwijl m’n zussen met lange tanden zaten te eten, zat ik er echt van te genieten en had heimelijk plezier, want dan bleef er misschien nog wel een extra portie voor mij over. Vroeger aten we de spruitjes meestal met een groentesausje van Honig, maar nu ik geen pakjes en zakjes meer eet, gaat er een wereld voor me open. Er is met spruitjes zoveel meer mogelijk dan alleen een groentesausje (ook al was dat wel erg lekker). Deze keer heb ik ze in een Oosters jasje gestopt en er samen met tempeh een roerbakgerecht van gemaakt. Ik hoop dat jij van deze spruitjes met tempeh op Oosterse wijze net zo kunt genieten als ik dat deed!

Ik ben zo dol op spruitjes, dat ik er ook echt van baal als het seizoen voorbij is. Uit de vriezer zijn ze echt niet lekker. Ik doe het wel eens (als de nood hoog is, zeg maar), maar dat is dan zo’n grote teleurstelling, brrr…..

Wat heb je nodig voor Spruitjes met tempeh op Oosterse wijze?

 • spruitjes
 • ui
 • kokosolie
 • tempeh
 • taugé
 • knoflook
 • gember
 • peper
 • coconut aminos of sojasaus*
 • sesamzaadjes

*Bij dit recept zal de kokos teriyaki saus ook lekker smaken.

Bereidingswijze:

 1. Kook de spruitjes gaar op laag vuur.
 2. Bak ondertussen de tempeh en een ui in wat kokosolie.
 3. Dompel de taugé onder met kokend water voor 1 minuut.*
 4. Bak de taugé, knoflook en gember op het allerlaatste moment even kort mee.
 5. Roer de spruiten ook door dit mengsel.
 6. Voeg er wat coconut aminos aan toe.
 7. Schep alles op je bord.
 8. Strooi er wat sesamzaadjes overheen.

*Taugé bevat aflatoxine en dat is erg toxisch voor de lever en ook kankerverwekkend. Taugé kun je om die redenen beter eerst onderdompelen in kokend water, voordat je het gaat bereiden. Curcuma en knoflook gaan de schadelijke werkingen voor een deel tegen.

Spruitjes met tempeh op Oosterse wijze van Zijeetook!
Spruitjes met tempeh op Oosterse wijze!

Ik at het met peterseliewortelpuree, maar ik denk dat het ook smakelijk zal zijn met knolselderij- of pompoenpuree.

Wist je dat je van spruitjes ook een zoet gerecht kunt maken? Probeer eens deze gekarameliseerde spruitjes met vanille.

Eet en geniet!

Vind je het lekker? Ik vind het altijd leuk als je me dat laat weten!


Voor persoonlijk contact, kun je me benaderen via deze link.