Avocado – spaghetti saus

Courgettes zijn erg gezond en bevatten veel vitamines en mineralen. Voornamelijk veel: Kalium, Magnesium, vitamine B1 en vitamine B9. Ze werken bloeddruk verlagend en helpen bij de preventie van hart en vaat ziekten. Vitamine B9 beschermt vrouwen tegen darmkanker. Vitamine B9 (of B11) wordt ook wel foliumzuur genoemd. Het slikken van extra foliumzuur wordt ook aangeraden bij vrouwen die zwanger willen worden, omdat dit de kans op ernstige aandoeningen bij de baby kan verkleinen. Courgettes bevatten ook zeer weinig natrium.

Maar ze zijn ook erg lekker en veelzijdig. Samen met avocado’s kun je er een heerlijke en romige saus van maken.

Wat heb je nodign voor deze avocado-spaghettisaus?

 • 1 avocado ( zo groot mogelijk)
 • 2 gekookte eieren
 • grote courgette(rauw)*
 • peper
 • keltisch zeezout
 • gedr. oregano of verse basilicum

* deze hoeveelheid is dus alleen voor de saus, voor de spaghetti gebruik je dus extra courgettes.

Bereidingswijze:

 • Alles bij elkaar in de blender, met wat vocht en je hebt een heerlijke romige saus voor over de courgette, wortel spaghetti.
 • De spaghetti kun je zowel koud als warm eten(even kort stomen is dan het beste,) maar de saus zou ik niet verwarmen, dan wordt de avocado bitter.

2014-02-06 19.19.18

 

2014-03-19 19.11.37

Eet en geniet!

Vind je het lekker? Ik vind het altijd leuk als je een berichtje achterlaat.


Voor persoonlijk contact, kun je me benaderen via deze link of je kunt een berichtje achterlaten.

 

19 gedachten over “Avocado – spaghetti saus

  1. Hoi Dinja, Lekker is deze, he?! Ik doe ‘m over de spaghetti van courgette of over spaghetti van courgette en wortelslierten.
   Hou m’n blog in de gaten, want ik plaats vandaag of morgen nieuwe recepten.

   Zonnige groetjes van “Zij”.

    1. Zelf eet ik alles biologisch, dus dan kun je de schil gewoon eten. Deze zitten boordevol met vitaminen en smaak. Maar bij de gewone variant, zitten de pesticiden door de hele vrucht heen,hoor. Voor mij een reden om biologisch te gaan eten.

 1. Je schrijft “alles bij elkaar in de blender”, maar die courgette moet er toch niet doorheen? Die is toch bedoeld om de spaghetti van te maken? Of gaat er ook nog een courgette door de saus?

 2. Ziet er lekker uit, maar de beschrijving van t recept geeft toch verwarring. De saus maak je dus niet van courgette (staat wel vernoemd in de ingrediëntenlijst) maar maak je van avocado, ei en kruiden?!

  1. Hoi Rieneke, tnx. Ik heb het aangepast. De courgettes zijn alleen voor de saus, voor de spaghetti moet je dus extra gebruiken. Hopelijk staat het er nu wel duidelijk. Eet smakelijk.Groetjes.

 3. Hoi Siggie, ik heb een vraagje.
  Welk vocht gebruik jij voor de saus ? ik heb appel cider azijn en wat water gebruikt, maar ik denk dat je hier ook nog verschillende variaties in kunt maken . Al geprobeerd?

  Het is in ieder geval echt heerlijk en lekker snel klaar 🙂 dank je voor het delen

  1. Hoi Marianne, wat leuk om te horen. Tnx. Het hangt er een beetje vanaf wat ik in huis heb, vb amandelmelk, maar vaak ook gewoon water. Met appelcider heb ik het zelf niet geprobeerd, maar bedankt voor de tip.Groetjes.

 4. Heerlijk was het Recept, heerlijk die saus erbij ook, alleen een vraagje zit er in wortels niet het meeste suiker van groente’s?

  1. Hoi Benjamin. Leuk om te horen. Wortels hebben idd een hoog suikergehalte. Rauwe wortels hebben een laag Glycemische index en als je ze kookt is de glycemische index weer erg hoog. Groetjes.

   1. Oke goed om te weten, Rauw is dus geen probleem mooi.

    is dit Recept meer voor de Lunch of voor het avond eten of maakt dat niet uit?

    1. Hoi Benjamin, wat je zelf prettig vindt. Het is wel een licht gerecht, dus ik weet niet of jij er voldoende aan hebt, dat is voor iedereen verschillend. Ook bij wortels is variatie van belang. Rauw bevatten wortelen polyfenolen, dat zijn antioxidanten die kankerremmend werken en hartkwalen tegengaan en ze hebben ook meer vitamine C, beiden worden minder dmv koken. Maar als je ze kookt, dan neemt je lichaam wel weer beter het betacaroteen op. Dus lekker blijven variëren. Succes en groetjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *