Rodekool met appel en walnoten!

Rodekool met appel en walnoten is weer echt zo’n ouderwets en lekker winters gerechtje. Maak alleen niet de fout die ik begaan heb. Ik dacht het even snel klaar te maken, maar het duurde erg lang voordat de rodekool gaar was (+/- 45 minuten). De walnoten geven het gerecht een lekkere twist.

Wat heb je nodig voor rodekool met appel en walnoten?

 • +/- 700 gram rodekool
 • 4 eetlepels appelciderazijn
 • 2 goudrenetten
 • 2 theelepels kruidnagelpoeder
 • 4 theelepels kaneel (Ceylon)
 • walnoten
 • honing,  groene steviapoeder of iets anders zoets

Bereidingswijze:

 1. Kook de rodekool gaar in ruim water met kruidnagelpoeder en appelciderazijn.
 2. Voeg de laatste 10 minuten de appels eraan toe.
 3. Als alles gaar is, voeg je de kaneel en de honing,  groene steviapoeder of iets anders zoets toe.
 4. Verdeel  de rodekool met appel over de borden.
 5. Verkruimel wat walnoten op de top.

rodekool met appel en walnoten

Rodekool met appel en walnoten smaakt erg lekker bij: vegetarische hachee met shii-takes. Dit is ook een lekker en ouderwets gerechtje. In dit  gerecht heb ik gekozen voor shii-takes, omdat deze behalve lekker, ook medicinale effecten hebben. Bovendien zijn ze ook geschikt zijn voor mensen die een candida dieet volgen. Nieuwsgierig?

Eet en geniet!

Ik ben erg benieuwd of jij  deze rodekool met appel en walnoten ook lekker vindt. Ik vind het altijd leuk als je me dat laat weten of m’n blog wilt liken.


 

Voor persoonlijk contact, kun je me benaderen via deze link.


Heb jij  ook last van een EETSTOORNIS, of ben je raar met eten bezig? Ik heb een zelfhulpgroep opgericht op FACEBOOK. Deze groep is bedoeld voor mensen die hun eetstoornis onder de loep willen nemen en daarover van gedachten willen wisselen.Voor mensen die  hun lichaam met “natuurlijke voeding” willen voeden en niet met allemaal bewerkte en chemische rommel. De groep heet: “Natuurlijk” eetstoornisvrij. Je kunt je aanmelden op Facebook, door mij een berichtje te sturen.


 

2 gedachten over “Rodekool met appel en walnoten!

  1. Hallo Lia, dat is ook altijd lekker bij rode kool. Kaneel is wel minder zoet, maar als je niet zo’n zoetekauw bent een goed idee. Groetjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *