Chialimonade (rijk aan mineralen)!

We weten allemaal wel dat te veel zoet niet goed is voor je, maar soms kun je zo’n onbeheersbare behoefte daaraan hebben. Je kunt dan beter maar iets zoets drinken dat gezond is dan je te buiten gaan aan frisdranken uit de supermarkt. Voor jullie heb ik daarom chialimonade gemaakt; een gezonde en mineraalrijke dorstlesser.

chia-zaden

Gewelde Chia-zaadjes hebben niet zo’n uitgesproken smaak, maar ik heb er een lekker drankje van proberen te maken. Het is misschien even wennen, als je gewend bent om veel frisdrank te drinken. Maar alles went, behalve…….(hahaha)?

Wat heb je nodig voor deze chialimonade?

 • 10 gram. chia-zaad (een nachtje van te voren weken met water en zuur)
 • Honing, yaconsiroop of ander gezonder zoet
 • kaneel (Ceylon)
 • 400 ml (gefilterd) water

Bereidingswijze:

 1. Week de chiazaden in  water met wat zuur.
 2. Laat de chiazaden goed uit laten lekken (dit gaat heel makkelijk in een nylon koffiefilter).
 3. Stop alle ingrediënten in de blender.
 4. Laat de blender draaien, totdat je een gladde en vloeibare massa hebt.
 5. Zet het in de koelkast om te koelen.

Deze chialimonade smaakt koel het lekkerste en is een goede en gezonde dorstlesser tijdens de heerlijke warme zomerdagen.

Drink en geniet!

Vind je het lekker? Ik vind het altijd leuk als je een berichtje achterlaat.

3 gedachten over “Chialimonade (rijk aan mineralen)!

 1. Ga ik proberen als ik terug in Belgie ben, heb hier geen chiazaad, behalve in mijn mengeling voor mijn super omegaontbijt, en dat is gewoon zelfgemaakte amandelmelk (weet je wel hoe maken he? Heel simpel) en daarbij beetje stevia en mengeling van chiazaad, zonnebloempitten, pompoenpitten en gebroken lijnzaad.

  1. Hallo An. Met zuur bedoel ik iets van appelciderazijn of citroensap. Je hoeft hier maar een heel klein beetje van te gebruiken, aangezien het om maar 10 gram zaden gaat en de smaak an na afloop niet overheersen. ik doe altijd op gevoel,maarprobeer het eens met een theelepel. Groetjes en succes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *