Kaas-uien chips (zuivelvrij)!

Kaas-uien chips is zo lekker en oh zo makkelijk te maken. Zelf vind ik het het lekkerste om het bij m’n warme maaltijd te eten, maar natuurlijk kan het ook als snack bij de borrel. Het enige nadeel van uien is dat je er zo lekker van gaat ruiken, hahahaha.

Wat heb je nodig om kaas-uien chips te maken ?

  • uien
  • edelgist*
  • Keltisch zeezout (optioneel)
  • extra vierge olijfolie (optioneel)

*Edelgist is een inactieve gist, die naar kaas smaakt en daarom erg geliefd is in de Raw- Food wereld. In de droogoven blijft de smaak intact, maar als je het gaat verwarmen dan vermindert de smaak.

Bereidingswijze:

  1. Schil de uien en snij ze in ringen of stukjes.
  2. Masseer met je handen de edelgist erin en eventueel wat Keltisch zeezout.
  3. Bekleed een trede van je droogoven met bakpapier.
  4. Droog de uien in de droogoven en wacht tot ze droog zijn (zelf droog ik alles op de laagste stand, maar je kunt ‘m ook wat hoger instellen, zodat ze sneller klaar zijn).**

**Ik  weet niet of je met de gewone oven hetzelfde effect krijgt. Als ik uien in een ovengerecht bak, dan zijn ze nog sappig, maar misschien lukt het wel op lagere temperaturen bij een langere tijd. Je zou het kunnen proberen.

Kaas-uien chips (zuivelvrij)!

Je kunt er in plaats van edelgist ook andere kruiden aan toevoegen. Zelf vind ik de combinatie met bieslook ook erg lekker, maar dan wordt de rol van Keltisch zeezout wel belangrijker.

2014-11-27 12.52.01

Eet en geniet!

Vind jij deze kaas-uienchips lekker? Ik vind het altijd leuk als je een berichtje achterlaat of m’n blog wilt liken op facebook..

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *