Pompoencake “Sweet Chai”!

Koken met kruidentheeën is erg leuk, omdat je daarmee weer op hele andere ideeën komt. Je gebruikt dan kruiden die normaal niet zo snel in je opkomen. Ik ben erg dol op Chai kruiden en het leek me leuk er een cake mee te bakken. Ik moet eerlijk zeggen dat deze pompoencake met “Sweet Chai” nog lekker is geworden ook. Het is altijd maar weer afwachten als je van de gebaande wegen afwijkt.

Ik heb de oranje pompoen gebruikt, omdat deze heerlijk zoet is van smaak en samen met de Chai thee een goede match vormt.

oranje pompoenchai thee

Voor de   pompoencake “Sweet Chai” heb je nodig:

 • 100 gram kokosmeel
 • 3 eieren
 • 2 theelepels Psylium Husk of een extra ei
 • 400 gram oranje pompoen
 • 6 zakjes Chai thee
 • 2 theelepels kaneel
 • 3 gram groene steviapoeder
 • 1 theelepel gedroogde gember (fijn gemalen)
 • 1 theelepel Baking Soda
 • 1 eetlepel Appelciderazijn

Bereidingswijze:

 1. Snij de pompoen in stukjes.
 2. Stoom de pompoenstukjes even kort.
 3. Haal alle klontjes uit de kokosmeel, met een vork.
 4. Maak een papje van de  Psylium Husk met een klein beetje water.
 5. Maak een beslag van alle ingrediënten.
 6. Bekleed een bakglas of blik met bakpapier en stop het beslag daarin.
 7. Bak de cake ongeveer 45-60 minuten op 150 graden.

pompoencake "Sweet Chai" met grasboter

Het is erg lekker en nog gezonder als je er een klontje grasboter opdoet . Zeker als hij net uit de oven komt, dan smelt het zo lekker weg.Grasboter bevat van nature vitamine A,D en omega 3 vetzuren en is dus erg gezond.

Eet en geniet!

Ik ben benieuwd wat jullie van deze pompoencake vinden. Ik vind het altijd leuk als je me dat laat weten!

 

9 gedachten over “Pompoencake “Sweet Chai”!

 1. Lekkkkkkerrrrrr. Ik vind die thee wel erg duur. Ik heb gezocht wat erin zit, dit ga ik gewoon zelf mengen! Lekker recept, ben ook dol op pompoen. Proef je de pompoen ook goed in de cake?

 2. Hallo Siggie Iggie,
  Ik heb heel veel pompoen over ondanks dat ik al soep gemaakt heb. Dus nu wilde ik dit recept gaan maken. Maar ik heb geen Chai thee in huis, waardoor kan ik het vervangen? En kan ik ook stevia druppels of stevia poeder (Kristal Sweet) gebruiken ipv gedroogde blaadjes?

  1. Hoi, M.T. Leuk jou hier ook te “zien”. Ik denk dat het met alleen kaneel ook al lekker is, even proeven en ms er wat meer van gebruiken. Ik zou de stevia druppels gebruiken, zelf vond ik het poeder geen fijne smaak hebben. De druppels zijn nogal neutraal van smaak. Succes en groetjes.

 3. Gaat weer wel even duren, want ik had vanochtend de pompoen al gesneden klaar staan toen bleek dat het er niet meer bijpaste in de pan voor de soep. Dat wilde ik natuurlijk niet laten verpieteren, dus ik heb het in een aparte pan gekookt en alsnog bij de soep geknald. Nu kan ik heel Zeeland voorzien van pompoensoep. En met een beetje pech ben ik de enige in het gezin die het lust hahaha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *