Chocoladecake met courgette!

Deze chocoladecake.  Je hebt niet in de gaten dat er courgette inzit en je proeft ook niet dat de cake gemaakt van kokosmeel. Cake van kokosmeel kan soms erg droog zijn, een stukje courgette erin kan dat voorkomen.

Je hebt nodig voor +/- 10 plakjes chocoladecake:

 • 70 gram kokosmeel
 • 200 gram courgette (rauw)
 • 135 gram banaan
 • 1 ei (groot) (of extra banaan)
 • 2 ruime theelepls psyllium husk
 • 20 gram cacao
 • 15 gram cacao nibs ( of gewoon cacaobonen in de blender doen)
 • +/- 3 gram groene stevia poeder
 • 1 eetlepel vanille extract
 • 1 theelepel baking soda
 • 1 eetlepel appelcider azijn ( of iets anders zuurs)

2014-03-16 10.21.46

Bereidingswijze:

 1. Snijd de courgette in kleine stukjes.
 2. Maak een dik papje van de psyllium met een beetje water.
 3. Voeg alle ingrediënten ( behalve de cacaonibs) bij elkaar.
 4. Maak een glad beslag van de ingrediënten.
 5. Doe als laatste de cacaonibs erdoorheen en roer dit goed met een vork.
 6. Bekleed een cakevorm met bakpapier en doe het beslag daarin.
 7. Bak hem in een goed voorverwarmde oven op stand 7 of +/- 170 graden voor +/- 45 minuten. (Soms duurt het ook wat langer)

Chocoladecake Chocoladecake

Het is erg lekker en nog gezonder als je er een klontje gras boter opdoet . Zeker als hij net uit de oven komt, dan smelt het zo lekker weg.

Eet en geniet!

Ik ben benieuwd wat jij van deze chocoladecake vindt en of je de courgette er nog in terug proeft. Ik vind het altijd leuk als je me dat laat weten!

12 gedachten over “Chocoladecake met courgette!

 1. De smaak is echt super! Maar mijn cake valt echt helemaal uit elkaar. Heb me precies aan het recept gehouden. Wat heb ik verkeerd gedaan? Ligt het misschien aan de verhouding kokosmeel en eieren? Zou het kunnen dat er meer eieren in dit recept horen?

  1. Hoi, wat jammer. Bij mij was hij gewoon goed, ms ander merk meel, verschillende maat eieren, te slappe banaan. Kan van alles zijn, zou het niet weten. Tegenwoordig gebruik ik ook Psylium husk (3 theelepeltjes), dit geeft ook extra stevigheid aan het geheel.Hopelijk lukt hij de volgende x beter.

 2. Ik heb hem nu in de oven staan. Ik heb hem gezoet met kokosbloesemsuiker en ik heb 2 scoops aardbeiproteïne poeder toegevoegd. Ben benieuwd!

  1. Hallo Daphne, wat leuk. Ik ben benieuwd. Toevallig heb ik hem zondag ook weer gebakken en ligt er vandaag een lekker plakje op me te wachten. Groetjes.

 3. Ik heb hem net gemaakt en hij smaakt echt heerlijk. Het duurde alleen wat langer dan 45 minuten, maar dat had je al geschreven. Dank je wel weer.

  1. Ha leuk om te horen, dank je wel. Ik vind het zelf ook echt een traktatie.Ja, bij mij duurt het de ene x wat langer dan de andere x, het zal wel aan de hoeveelheid vocht liggen die erin bananen en courgette zit. Groetjes.

 4. Dit was echt een heerlijke cake, zelfs m’n kinderen vonden het lekker. Ik heb ze maar niet verteld dat er groenten inzat, want dan vinden ze het plotseling toch niet lekker. Dank je wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *