Pompoenstamppot met rauwe andijvie en feta!

Wij aten vroeger alleen stamppot in de winter, maar voor mij maakt het niet uit wanneer ik het eet. In de zomer kan ik soms spontane trek krijgen in echte winterhappen als stamppot of erwtensoep, hahaha. Ik eet geen aardappelen en ik vind het leuk om op zoek te gaan naar alternatieven. Pompoen is heerlijk om stamppot mee te maken en als ik heel eerlijk ben vind ik het nog lekkerder ook dan altijd maar die aardappel. Deze pompoenstamppot met rauwe andijvie en feta is in ieder geval een aanrader.

Het seizoen voor de echte Hollandse pompoen is weer begonnen en ik moet zeggen, ze zijn weer echt om te smullen. In het begin van het seizoen kunnen ze nogal bleek zijn en minder goed smaken, maar deze was erg lekker. Een oranje pompoen is altijd biologisch, ook als je hem niet in een biologische winkel koopt.

images (7)

Wat heb je nodig voor deze pompoenstamppot met rauwe andijvie en feta?

 • 600-800 gram oranje pompoen
 • 100-200 gram rauwe (krul) andijvie*
 • olijfolie
 •  1 of 2 uien
 • kokosolie
 • geitenkaas (feta)**
 • zwarte peper (optioneel)
 • nootmuskaat (optioneel)
 • gember (vers) (optioneel)
 • knoflook (optioneel)
 • curcuma (optioneel)

* Ik vind krul andijvie het allerlekkerste voor in de stamppot. De smaak hiervan is net iets zachter en de structuur is ook veel fijner.  Het is meestal alleen te verkrijgen in het zomerseizoen. Je kunt het krijgen op boerenmarkten en bij sommige groenteboeren.

** Ik koop m’n geitenkaas altijd rauwmelks, zodat alle vitaminen nog bewaard zijn gebleven.

Bereidingswijze:

 1. Was de pompoen en schil hem in kleine stukjes.
 2. Stoom de pompoen (kort) gaar.
 3. Bak ondertussen de uien in lekker veel kokosolie, met wat geraspte gember en knoflook en curcuma.
 4. Stamp de pompoen fijn (dit is erg makkelijk met een staafmixer).
 5. Snij de andijvie fijn.
 6. Roer de andijvie door de pompoenstamppot heen.
 7. Roer er wat olijfolie, zwarte peper en nootmuskaat doorheen.
 8. Doe er wat gebakken uien boven op.
 9. Verkruimel wat geiten feta en doe dit er bovenop.

pompoenstamppot met rauwe andijvie

Probeer voor de broodnodige variatie ook eens dit recept van stamppot koolraap met komijn en fetakaas.

Eet en geniet!!!!

Ik hoop dat jij deze pompoenstamppot met rauwe andijvie  en fetakaas ook lekker vindt. Ik vind het altijd leuk als je een berichtje achterlaat.


 

Voor persoonlijk contact, kun je me benaderen via deze link of je kunt een berichtje achterlaten.

2 gedachten over “Pompoenstamppot met rauwe andijvie en feta!

 1. Wij hebben dit gerecht vanavond gegeten. Het was verrassend lekker met die feta! Wij eten wel vlees, dus ik had er voor ieder een lekkere saucijs bij gedaan en wat gefrituurde uitjes erover gestrooid om het wat aantrekkelijker te maken voor de kids 🙂
  Bedankt voor je heerlijke recept!

  1. Hoi Teresa, wat leuk om te horen. Ja, ik bak er zelf ook altijd wat uien bij, maar ik denk dat kids idd gefrituurde uien lekkerder zullen vinden. Heb je dat zelf gedaan in kokosolie?
   Groetjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *