Pizza van bloemkool- en broccolideeg!

Bloemkool, de meest veelzijdigste groente die ik kan bedenken. Ik heb al eerder een keer een pizza gemaakt met bloemkooldeeg en geitenkaas, deze keer wilde ik een pizza maken bloemkool en broccolideeg en kijken hoe het smaakt zonder geitenkaas. Deze korst is iets minder knapperig dan wanneer je hem maakt met geitenkaas, maar wel nog steeds erg lekker.

Wat heb je nodig voor een pizza van bloemkool- en broccolideeg?

Voor de bodem:

 • 0,5 bloemkool
 • broccoli stronk (klein)
 • 3 eieren ( ik heb er 2 gebruikt, maar 3 is denk ik steviger)
 • keltisch zeezout
 • cayennepeper
 • 2 knoflookteentjes
 • komijn

Bereidingswijze bodem:

 1. Maal de bloemkool en broccoli  in de blender fijn.
 2. Stoom de bloemkool en de broccoli kort.
 3. Doe de groenten in een kaasdoek en knijp al het vocht eruit, zodat je een droge bal over houdt.
 4. Doe de rest van de ingrediënten erdoor heen.
 5. Vermaal de groenten tot deeg.
 6. Bekleed een springvorm met een stuk bakpapier en verdeel het deeg. Niet te dik en niet te dun.
 7. Verwarm de oven voor en stop ‘m voor +/- 30 minuten in de oven op op 150 graden.

Voor de topping kun je alles gebruiken wat je lekker vindt. Ik heb de volgende ingrediënten gebruikt:

 • ui
 • courgette
 • knoflook
 • prei
 • champignons
 • peper
 • geitenkaas (klein beetje)
 • gedroogde oregano of verse basilicum

Bereidingswijze top:

 1. Tomaat fijnmalen in de blender en het sap eruit koken.
 2. Ui even fruiten met wat kokosolie.
 3. Champignons, prei en courgettes kort koken/stomen.
 4. Voeg alle ingrediënten samen voegen en verspreid dit over de bodem.

Lekker met een frisse salade erbij!

Op de foto die je hieronder ziet heb ik geitenkaas gebruikt voor de bodem, ook een erg lekkere combinatie. Klik hier voor het recept.

Pizza van bloemkool- en broccolideeg!

Eet en geniet!!!!

Ik hoop dat jij deze pizza van bloemkool- en broccolideeg ook lekker vindt. Ik vind het altijd leuk als je een berichtje achterlaat.


 

Voor persoonlijk contact, kun je me benaderen via deze link of je kunt een berichtje achterlaten.

 

4 gedachten over “Pizza van bloemkool- en broccolideeg!

 1. Dat ziet er wel lekker uit en ik ga dat zeker es proberen! Maar als ik in Freetown ben gaat dat moeilijk, hier hebben ze zeker alle ingridienten niet, en ook heel weinig verse groenten.
  Maar geen nood ik ben ook veel in Belgie.
  Ik maak dan soms ook een rauwe bloemkoolbereiding die ik wel lekker vind, dus gewoon rauwe bloemkool in de keukenmix tot het heel fijn is, samen met de kruiden die jij lust, en of zout peper, look, je kiest wat je zelf graag eet, maar ook derbij dan gemalen amandelen of hazelnoten, en room, ik gebruik dan soyaroom, en citroensap, houdt het lekker wit en sappig.
  Deze pasta eet ik dan bij een slaatje en een vegeburgertje of eendert wat, je kan er zoveel kanten mee uit.
  Ik kan dus ook moeilijk die zaterdagavondtoetjes maken, ik heb hier dus zoals reeds gezegd al die ingredienten niet, maar wat ik hier wel maak en steeds gemakkelijk te eten is, is een rauwe citroen-advocadotaart, heerlijk, en die zit hier in de diepvries reeds in stukken gesneden, dus uithalen en op een uurtje tijd kan je dat eten want het moet wel lekker koud zijn, anders wordt het platjes. Het recept kan je vinden op de site van rosegoesgreen, zal dat nog es checken en doorsturen moest het niet juist zijn.
  Mijn ventje is en snoeper dus gaat die taart goed weg, en ik eet steeds mijn stukje mee, zo heerlijk gezond, daar zie ik niks van op mijn weegschaal, krijg je alleen een mooie huis van en gaan je ogen toch van stralen, pure vitamientjes he!
  Groetjes.

  1. Hallo Karine, wat leuk dat je m’n blog leest in Freetown. Hoe ben je aan m’n site gekomen? Ja, ik bof dat ik in A’dam woon, waar ik zoveel winkels tot m’n beschikking heb. Maar ze hebben er zeker wel kokosolie? Daar kun je ook veel mee doen. Jouw recept klinkt ook erg lekker en die taart, ik ga snel eens kijken op die site. Dank je wel.
   Houd m’n blog in de gaten, want ik ben weer bezig met het plaatsen van nieuwe recepten, deze dagen.

   Groetjes van “zij”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *