Komkommerspaghetti met edelgist!

Komkommerspaghetti vind ik een  lekker en fris bijgerechtje, het geeft de komkommer net een andere smaak dan wanneer je het in stukjes snijdt. Ik was daar een beetje op uitgekeken. Het smaakt altijd zo hetzelfde en een beetje saai. Je kunt de slierten maken met een Spirelli, dit gaat heel makkelijk en snel. De edelgist zorgt voor een lekkere en hartige kaassmaak.

spirelli

Hoe maak je deze komkommerspaghetti met edelgist?
 • komkommer
 • edelgist*
 • zwarte peper (optioneel)

* Edelgist is een bijproduct van de suikerproductie. Het is rijk aan B-vitamines en foliumzuur. Het is een compleet eiwit, het bevat alle 9 aminozuren. Edelgist is plantaardig en ook geschikt voor veganisten.Je kunt het ook gebruiken als je geen zuivel kunt of wilt eten, maar de hartige smaak van kaas mist in je gerecht. Het is melkvrij en meestal glutenvrij. Het is een inactieve gistsoort en daardoor ook te gebruiken voor mensen met Candida! Je kunt het bij de biologische winkels kopen, maar ook bij sommige online winkels. Ik heb gemerkt dat er wel smaakverschil zit in de verschillende merken. Ik koop die van mij altijd bij: Unlimited Health. Deze smaakt net iets lekkerder dan die van de meeste natuurwinkels en ook nog biologisch, terwijl die bij de natuurwinkels dat meestal niet zijn.

edelgistvlokken

Bereidingswijze:

 1. Maak slierten van de komkommer met een Spirelli (je zou eventueel ook een Julienne dunschiller kunnen gebruiken).
 2. Strooi er wat edelgist en zwarte peper overheen.
 3. Roer alles door elkaar.

komkommerspaghetti met edelgist

Simpel, maar super lekker.

Eet en geniet!

Vind je het lekker? Ik vind het altijd leuk als je een berichtje achterlaat.


Voor persoonlijk contact, kun je me benaderen via deze link of je kunt een berichtje achterlaten.

 

8 gedachten over “Komkommerspaghetti met edelgist!

  1. Hoi Ralph, wat leuk. Ik heb ze nu ook op m’n balkon en ik wacht met spanning om ze te kunnen eten. Ben heel benieuwd hoe ze zullen smaken.Geniet ervan. Groetjes.

 1. Dat had ik niet verwacht dat edelgist zo vullend kon zijn. Even op zoek naar meer recepten met edelgist.
  Maar wat is dit recept zo simpel en lekker. Ideaal voor het werk maar neem aan dat het beter is om edelgist los mee te nemen?

  1. Hoi Benjamin. Nee, dit is echt een bij gerechtje. Een lunch gerecht bestaat minimaal uit: lekker veel groenten, eiwitten en vetten. Dit is lekker voor erbij. Groetjes en succes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *