Knolselderijsalade met witlof en ei!

Altijd als ik een nieuw recept heb bedacht waar m’n smaakpapillen erg van houden dan heb ik de neiging om het heel vaak te gaan eten. Herkennen jullie dat? Momenteel heb ik dat met deze knolselderijsalade met witlof en ei. Behalve lekker is het erg voedzaam en heel snel te maken. Lekker voor de dagen waarop je weinig fut meer hebt om te koken.

Een tijdje geleden gaf ik  jullie al het recept van nasi, waarin ik de rijst verving door knolselderij (knolselderijrijst). Dat vond ik zo’n lekkere ontdekking dat ik er meer mee ben gaan experimenteren. Voor de knolselderijsalade heb ik deze rijst gebruikt als basis. Je kunt de salade koud eten, maar ook lauw-warm.

Ik heb de salade verrijkt met wat gefermenteerde courgettes. Deze kun je van te voren in grote hoeveelheden maken en zijn ook lekker lang houdbaar. Wil je weten hoe je courgette fermenteert en waarom dat zo gezond is? Lees dan deze blog.

Wat heb je nodig voor deze knolselderijsalade?

 • +/- 200 gram knolselderij
 • +/- 200 gram witlof
 • 100 gram gefermenteerde courgettes
 • 50 gram veldsla
 • 2 dessertlepels citroensap*
 • 1 of 2 gekookte eieren
 • citroen-(olijf)olie*
 • zwarte peper

*In plaats van citroen-(olijf)olie kun je ook avocado-olie of olijfolie met wat citroensap nemen, ook erg lekker (niet te veel, want dan gaat het overheersen) .

Bereidingswijze:

 1. Maal de knolselderij heel fijn, dit gaat erg makkelijk in de keukenmachine.
 2. Kook of stoom de knolselderij gaar, maar niet papperig.
 3. Kook de eieren ongeveer 8 minuten (ze moeten niet te hard zijn, maar ook niet te zacht).
 4. Laat de eieren en knolselderij afkoelen.
 5. Snij de witlof fijn.
 6. Doe alle ingrediënten door elkaar.

knolselderijsalade met witlof en ei

Eet en geniet!

Vind je deze knolselderijsalade ook zo lekker? Ik vind het altijd leuk als je me dat laat weten!