Groene koolchips met “kaas” (zuivelvrij)!

Ik ben dol op boerenkoolchips, maar helaas is het seizoen van boerenkool nog lang niet in aantocht. Je hebt natuurlijk wel boerenkool uit de diepvries, maar deze is lang zo lekker niet en je kunt er al helemaal geen chips mee maken. Ik ben op zoek gegaan naar alternatieven en ik kwam uit bij groene kool. Er is ook palmkool te koop, maar die vind ik zo bitter smaken en daarom lijkt het me niet lekker er chips van te maken. Het resultaat mag er zijn. Oke, boerenkoolchips blijft nog steeds m’n favoriet, maar groene kool chips is een goed en lekker alternatief. Vooral in combinatie met edelgist, mmmm…………..

Edelgist smaakt een beetje naar kaas en is dus een goed alternatief voor als je geen kaas wilt of mag eten. Edelgist is een bijproduct van de suikerproductie. Het is rijk aan B-vitamines en foliumzuur. Het is een compleet eiwit, het bevat alle 9 aminozuren. Edelgist is plantaardig en ook geschikt voor veganisten. Het is melkvrij en glutenvrij. Het is een inactieve gistsoort en daardoor ook te gebruiken voor mensen met Candida!

Je kunt Edelgist bij de meeste biologische winkels kopen. De smaak kan per merk verschillen. Ik koop die van mij altijd bij: Unlimited Health in Amsterdam. Ik vind deze veel lekkerder dan  de meeste andere merken.

Wat heb je nodig voor het maken van groene kool chips?
 • groene kool
 • Keltisch zeezout (optioneel, edelgist heeft ook al een zoute smaak)
 • olijfolie
 • edelgist
Bereidingswijze:
 1. Was de groene kool.
 2. Scheur de bladeren van de nerven af.
 3. Scheur de bladeren in kleinere stukken.
 4. Masseer de bladeren goed met  edelgist, olijfolie en eventueel wat Keltisch zeezout.
 5. Bekleed een tree van je droogoven met bakpapier of een sheet.
 6. Verdeel de bladeren goed over het bakpapier of sheet.
 7. Droog de bladeren op 41 graden.

Heb je geen droogoven, stop ze dan in de gewone oven en zet de oven op de laagste stand.

groene kool chips

Eet en geniet!

Ik ben benieuwd wat jij van deze groene kool chips vindt. Ik vind het altijd leuk als je me dat laat weten of als je m’n blog wilt liken.


Voor persoonlijk contact, kun je me benaderen via deze link of je kunt een berichtje achterlaten.