Boerenkool-pompoenstamppot met spiegelei en kerrie-uien!

Al met geen traditioneel gerecht, maar wat is deze boerenkool-pompoenstamppot met spiegelei en kerrie-uien lekker zeg. Ik vind boerenkoolstamppot met pompoen als basis veel lekkerder dan met aardappelen als basis. Aardappels zijn zo droog en dan vind ik het alleen lekker met een flinke hoeveelheid jus erdoorheen. Die mis ik hier helemaal niet.

Spiegelei is ook niet iets wat je in eerste instantie zult maken voor bij de boerenkoolstamppot, maar het is echt onverwacht lekker. Ik maakte het eigenlijk omdat ik even niets anders meer in huis had. Ik dacht bij mezelf: nee heb je en ja kun je krijgen. Het is een dikke JA geworden en ik eet het inmiddels heel regelmatig.

Het leuke is dat ik later een soortelijk recept onder ogen kreeg, waarin er ook een spiegelei en kerrieuien bij gegeten werd. Ik ben dus niet de enige met een af en toe gekke smaak!

Om je gerecht extra gezond te maken, maak je het af met een handje van je favoriete kiemen.

Wat heb je nodig voor deze boerenkool-pompoenstamppot met spiegelei en kerrie-uien?
 • +/- 200 gram boerenkoolbladeren*
 • +/- 300 gram grijze of oranje pompoen (de schil kun je ook gewoon eten)**
 • 1 grote ui
 • 1 ei
 • kokosolie
 • sole Keltisch zeezout
 • zwarte peper
 • kerriepoeder (zonder zout)
 • kiemen

*Ik koop altijd de hele bladeren van boerenkool, waar de stengels nog aanzitten. De stengels zijn erg gezond, maar ook erg lekker. Ze hebben een licht zoetige smaak. Ik eet ze altijd rauw, tijdens het koken.

Ik heb nog niet zo lang geleden de grijs/oranje pompoen ontdekt. Ik vind deze kleur pompoen het allerlekkerste. Hij is iets zoeter en compacter van smaak dan de oranje pompoen.

Bereidingswijze:
 1. Kook de boerenkool en de pompoen gaar op laag vuur.
 2. Bak ondertussen de uien in de kokosolie.
 3. Maak een spiegelei, als de uien bijna gaar zijn (dit kan in dezelfde pan).
 4. Maak stamppot van de pompoen en de boerenkool, dit gaat het makkelijkste met de staafmixer.
 5. Roer er wat sole van Keltisch zeezout en zwarte peper doorheen.
 6. Roer wat van je favoriete kerriepoeder door de uien heen.
 7. Leg de boerenkool stamppot op een bord.
 8. Maak er een kuiltje in.
 9. Leg de uien in het kuiltje.
 10. Leg er een spiegelei overheen.
 11. Versier het bord met een handje kiemen.

Boerenkool-pompoenstamppot met spiegelei

Wil je nog meer alternatieve recepten met boerenkool? Klik dan hier voor de recepten. Je kunt hier ook lezen waarom boerenkool zo gezond is.

Eet en geniet!

Ik hoop dat jij deze boerenkool-pompoenstamppot met spiegelei en kerrie-uien ook lekker vindt. Ik vind het altijd leuk als je een berichtje achterlaat of m’n blog wilt liken.


Voor persoonlijk contact, kun je me benaderen via deze link of je kunt een berichtje achterlaten.