Ananas-komkommer salsa!

Bij de Ekoplaza lagen de ananassen me zo aan te staren, dat ik er niet meer om heen kon en hem maar meegenomen heb. Ik ben dol op ananas, maar ik koop het niet vaak. Ik heb altijd de neiging om er meer van te eten dan ik van plan was en daar word ik erg onrustig van. Ik probeer dit nu op te lossen door hem niet meteen helemaal te schillen en in stukjes te snijden, maar alleen het stuk dat ik van plan ben om op te eten. Hij smaakt heerlijk en heeft eigenlijk helemaal geen toevoegingen nodig. Toch vond ik het leuk er iets bijzonders mee te maken en het is een ananas-komkommer salsa geworden. Het resultaat……? Try and taste it!

 

ananas (1)

Ananas is erg gezond en levert een belangrijke bijdrage  aan de opbouw van gezonde botten. Dit komt door het aanwezige mineraal mangaan, deze stof is goed voor het bindweefsel in het bot en kraakbeen. Mangaan zorgt tegelijkertijd voor een goede werking van ons antioxidanten systeem. Daardoor worden gezonde cellen in het lichaam beschermd. Tevens bevat ananas bromelaïne, een enzym dat de spijsvertering bevordert.

Ananas heeft een ontstekingsremmende werking, helpt tegen virussen die hoest en verkoudheid veroorzaken. Het aanwezige bromelaïne  is effectief in het onderdrukken van hoest en losmaken van slijm. Tevens zorgt de vrucht voor een verminderd risico op bloedproppen en is het tevens goed voor je tandvlees.

Genoeg redenen om af en toe even lekker te snoepen van deze vrucht. Ananas is heerlijk als tussendoortje, maar doet het ook goed in een salade.

Deze salsa is heerlijk fris en daarom erg geschikt voor het warme zomerweer. Lekker om mee te nemen als je gaat picknicken of  barbecueën, al kwam ik niet verder dan het balkon, hahaha.

Wat heb je nodig voor de ananas-komkommer salsa?
 • stukje ananas
 • stukje komkommer
 • waspeen
 • sesamzaadjes (van te voren geweekt en gedroogd)
 • de zaadjes van een rode peper (gedroogd)
 • citroensap
 • klein beetje coconu aminos*

* coconut aminos is een soort sojasaus, maar dan op basis van kokosnoten ipv sojabonen. Het is erg lekker en minder zout dan sojasaus, maar wel een heel stuk duurder.

2014-03-13 20.42.51

Bereidingswijze:
 1. Schil de ananas en snij hem in kleine stukjes
 2. Maakt slierten van de komkommer, dit gaat makkelijk met een Spirelli of een julienneschiller
 3. Snij de komkommerslierten in kleine stukjes
 4. Snij de wortels in kleine stukjes
 5. Haal wat pitjes uit een rode peper
 6. Roer alle ingrediënten door elkaar

ananas-komkommer salsa

Eet en geniet!!!!

Ik ben benieuwd wat jij van deze ananas-komkommer salsa vindt. Ik vind het altijd leuk als je een berichtje achterlaat.


Voor persoonlijk contact, kun je me benaderen via deze link of je kunt een berichtje achterlaten.


Heb jij  ook last van een EETSTOORNIS, of ben je raar met eten bezig? Ik heb een zelfhulpgroep opgericht op FACEBOOK. Deze groep is bedoeld voor mensen die hun eetstoornis onder de loep willen nemen en daarover van gedachten willen wisselen.Voor mensen die  hun lichaam met “natuurlijke voeding” willen voeden en niet met allemaal bewerkte en chemische rommel. De groep heet: “Natuurlijk” eetstoornisvrij. Je kunt je aanmelden op Facebook, door mij een berichtje te sturen.

5 gedachten over “Ananas-komkommer salsa!

 1. Hou ook van ananas. En heb verse komkommer uit de tuin. Dus, probeer het vandaag nog, wel met Japanse soyasaus, want de andere heb ik niet en met piepkleine stukje rode peper. Lijkt me heerlijk 🙂

  1. Hoi Benjamin, ik denk niet dat dit genoeg is voor de lunch, zie het als een gerechtje voor bij de lunch of tussendoor. De eiwitten zitten inderdaad in de sesamzaadjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *