Hetebliksemse stoofpotjesstamp (winterrecepten)!

Toen m’n oma nog leefde, ging ze in de lente vaak samen met m’n opa in de auto een rondje “natuur” maken. Na afloop belde ze me dan en vertelde ze dat ze niet alleen zo genoten had van die pulletjes in de vijver, maar ook van die lammetjes die vrolijk rond dartelden in de wei. Dat was op het laatst een van de weinige ondernemingen die ze nog buiten de deur deed, maar oh wat genoot ze er toch van samen met m’n opa.

Ik ben ook dol op het voorjaar en kan ook erg genieten van al die opkomende bloemetjes en rondspringende konijnen bij mij in de buurt. Maar ik ben voornamelijk blij omdat de zwaarste maanden dan weer even achter de rug zijn en ik langzaam m’n leven weer een beetje op kan pakken, na een paar maanden van isolatie. Dat die afschuwelijke dikke deken weer ietsjes wordt opgetrokken en ik langzaam weer uit m’n holletje kan komen.

De afgelopen 2 jaar was het me niet goed gelukt om m’n holletje uit te komen. Hoe ik ook m’n best deed, de goede periode die de lente en de zomer me altijd gaven bleven weg en ik voelde me wanhopiger dan ooit. Toch wil ik me niet laten kisten en probeer wel weer hoop te hebben (want zonder hoop geen leven). Hoop dat lente en zomer dit jaar wel weer periodes zijn waarop ik adem kan halen en een beetje tot leven kom.

De maand februari beleef ik altijd op 2 manieren.  Ik vind het meestal de zwaarste maand van het jaar, maar aan de andere kant: als deze maand voorbij is, begin ik met aftellen. Aftellen tot de natuur zich weer ontluikt en de zon weer te voorschijn komt.

Het enige wat ik  jammer vind van het voorjaar/ zomer is dat ik al die lekkere groentes en fruit moet missen. Boerenkool, spruiten, peterseliewortels, goudrenetten enz., ik ben er zo dol op. Voor jullie heb ik daarom nog wat echte winterse receptjes waar je nog maar kort van kunt genieten.

Winterrecepten:

Winterrecepten: hete bliksem!
Vegetarische stoofschotel van Zijeetook.
Winterrecepten: vegetarische stoofschotel met kikkererwten!
Stamppot peterseliewortel met venkel en kokos van Zijeetook!
Winterrecepten: stamppot peterseliewortel met venkel en kokos.
Boerenkool-pompoenstamppot met spiegelei en kerrie-uien!
Winterrecepten: boerenkool-pompoenstamppot met spiegelei en kerrie-uien!
Spruitjes met tempeh op Oosterse wijze!
Winterrecepten: spruitjes met tempeh!

Eet en geniet, ik hoop dat jij deze winterrecepten ook lekker vindt.

Helpen jullie mee met aftellen tot de lente weer komt?  Ik vind het altijd leuk als je een berichtje achterlaat of m’n blog wilt liken op facebook.


Voor persoonlijk contact, kun je me benaderen via deze link of je kunt een berichtje achterlaten.

2 gedachten over “Hetebliksemse stoofpotjesstamp (winterrecepten)!

  1. Hej Siggie. Welk recept ik ga prpberen weet ik nog niet maar ik hoop voor jou dat die dikke deken heel snel een dun laken wordt…. 🤗😘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *