Paleo wraps: ZONDER graan, soja en eieren!

Ik ben dol op alles wat met kokos te maken heeft en er komen steeds meer lekkere producten bij. Zo zijn er nu paleo wraps op de markt. Deze wraps zijn erg lekker en handig in gebruik. Ik vind ze een welkome aanvulling.

Wat zijn paleo wraps?

Paleo wraps zijn met de hand gemaakte wraps van jonge biologische kokosnoten. Hier wordt zowel het sap als het vruchtvlees voor gebruikt. Er zijn 2 varianten: naturel en kerrie. Behalve de bovengenoemde ingrediënten wordt er aan beide varianten nog wat Himalaya zout toegevoegd. De kerrie- variant bevat ook nog wat kerrie (zoals de naam al zegt).

Gewone wraps zijn vaak gemaakt van tarwe, bevatten gluten, fytinezuur en zitten vaak vol e-nummers. Ook wraps gemaakt van bijvoorbeeld mais, kun je beter niet nemen, want deze bevatten vaak ook de nodige anti-nutriënten als bijvoorbeeld fytinezuur.

Paleo wraps daarentegen zijn rauw, glutenvrij, maïsvrij, zuivelvrij, eivrij en sojavrij. Ze zijn daarom ook erg geschikt voor mensen die bijvoorbeeld gluten- of lactose-intolerant zijn of mensen die plantaardig / veganistisch eten.

Paleo wraps van Zijeetook!
Paleo wraps!

Waar smaken de paleo wraps naar?

De naturel versie heeft een lichte kokos smaak (maar zeker niet overheersend) en leent zich zowel voor zoete als hartige recepten. De kerrie variant heeft hiernaast een lichte kerrie smaak en doet het goed in hartige recepten. De belegde wraps zijn ook heel geschikt om mee te nemen als lunchgerecht naar je werk.

De wraps zijn heel mooi dun en super goed op te rollen. Ik heb weleens geprobeerd  ze zelf te maken, maar dat vond ik geen succes. Ik kreeg ze niet mooi dun en  moest er toch nog van alles aan toevoegen om ze stevig te krijgen.

Waar kun je de paleo wraps kopen?

Je kunt de wraps nog niet overal kopen, maar wel bij Unlimited health. Hier kun je ook terecht voor andere kokosproducten als coconut aminos en kokos Terriyakisaus.

Wat kosten de paleo wraps?

Een pakje met wraps bevat 4 stuks. Zowel de naturel als de kerrie variant kost €5,95.* Oke, ze zijn niet echt goedkoop, maar wel erg handig om in huis te hebben voor als je een keer geen zin of tijd hebt om iets zelf te maken of onverwachts visite krijgt.

*Normaliter hebben ze ook verpakkingen van 7 stuks in hun assortiment, maar vanwege de slechte oogst worden deze voorlopig niet meer geleverd.

Welke recepten kun je maken met deze paleo wraps?

Je kunt met deze wraps alle kanten uit. Je kunt ze vullen met bijvoorbeeld zelfgemaakte hummus maar ze zijn ook niet te versmaden met zelfgemaakte kokoscrème of zelfgemaakte venkelcrème.

De wraps smaken lekker bij een maaltijd, soep of in stukjes gesneden bij de borrel.

Paleo wraps van Zijeetook!
Recept: paleo wraps met kokoscreme!

Ik ben benieuwd op welke manier jullie deze wraps het liefste eten.

Eet en geniet!

Ik vind het altijd leuk als je een berichtje achterlaat.


Voor persoonlijk contact, kun je me benaderen via deze link of je kunt een berichtje achterlaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *