Oppervlakkigheid!

Voor zover ik me het kan herinneren ben ik serieus geweest. Ik ben altijd omringd geweest door vriendjes en vriendinnetjes, maar ik was meestal de enige die overal serieus over nadacht. Ik vond het afschuwelijk als ik zag dat er kinderen gepest werden door m’n vrienden en vriendinnen en dan kwam alles in mij in opstand. Ik heb me altijd al het lot van anderen aangetrokken en wilde altijd iedereen beschermen tegen onrecht. Op feestjes nodigde ik ook standaard de mensen uit die door iedereen gemeden werden in de hoop ze niet alleen te doen voelen.

Toen ik met m’n blog begon, wilde ik pertinent ook niet op facebook. De verhalen die ik erover gehoord had, waren nu niet bepaald positief en het leek me allemaal erg oppervlakkig. Ik wilde ook geen facebook contact met vrienden en familie, want als iemand me iets wil vertellen wil ik dat graag persoonlijk horen en niet van het net af moeten plukken. Deze mening heb ik nog steeds, maar ik ben voor m’n blog toch overstag gegaan.

Als ik erop terug kijk ben ik heel erg blij met die beslissing, want ik heb daardoor veel mensen kunnen bereiken, kunnen helpen en leren kennen. Met een aantal mensen heb ik online een echte vriendschap opgebouwd met wie ik veel lief en leed kan delen. Ik ben daar erg dankbaar voor. Je weet natuurlijk nooit hoe de toekomst gaat, maar ik hoop echt dat die vriendschappen lang mogen duren.

hands-956652_640

Zo zie je maar weer dat je altijd eerst zelf op onderzoek uit moet gaan voor je een mening vormt. Ik geef toe dat er genoeg mensen tussen zitten die oppervlakkig, brutaal of zelfs onbeschoft zijn of mensen die van alles van je willen, maar van de zin “dank je wel” nog nooit gehoord hebben. Dat is op facebook niet anders dan in de gewone wereld. Het gaat er denk ik om dat je gewoon jezelf bent, je zelf niet anders probeert voor te doen, dan trek je mensen aan die zich net zo gedragen als jij en kan er op onverwachte momenten een leuk contact ontstaan.

Op facebook word ik veelal benaderd door lotgenoten. Mensen die graag hun verhaal kwijt willen en het  moeilijk vinden om hun verhaal aan bekenden te vertellen. Het is heel gek, maar soms is het makkelijker om iets te vertellen zonder dat je een vertrouwd gezicht tegenover je hebt. Bij online contacten kun je jezelf niet gek laten maken door gezichtsuitdrukkingen van een ander, gezichtsuitdrukkingen die je soms knap onzeker doen voelen. Ik zie dat ook terug in de groep die ik heb opgezet voor mensen met een eetstoornis. Mensen kunnen hier hun verhaal vertellen zonder dat er een oordeel wordt geveld. Er ontstaat al snel een band omdat je een gemeenschappelijk probleem deelt en ik vind het mooi om te zien dat er binnen zo’n groep ook weer onderlinge vriendschappen kunnen ontstaan.

Zaterdagavondverrassing:

Ik ben een enorme theeleut, altijd al geweest. Vooral in de winter, als het buiten koud is dan vind ik het heerlijk om naast de kachel te zitten met een grote mok warme thee. Wij hebben het geluk dat het huis nog een ouderwetse potkachel heeft en geen moderne centrale verwarming. Ik vind een potkachel vele malen gezelliger dan centrale verwarming. Een potkachel staalt zoveel warmte en gezelligheid uit. Natuurlijk heeft het ook nadelen, want het is vooral warm als je er naast zit en voor de rest van het huis is het vrij koud en hebben we een paar elektrische radiators aan moeten schaffen (en deze zijn helaas niet echt milieuvriendelijk).

Maar goed, ik had het over thee. Een van m’n favoriete theesoorten is toch wel sterrenmixthee. Ik drink het niet vaak, maar als ik het drink dan probeer ik er ook echt van te genieten en ga dan lekker naast de kachel zitten. Sterrenmixthee ruikt zo heerlijk en dat komt grotendeels door de steranijs en zoethout die de thee bevat. Voor jullie heb ik daarom een leuk en erg lekker recept bedacht van een kruidige cake met de geur en smaak van deze 2 kruiden. Klik hier voor het recept van deze kruidige cake met steranijs!

2014-10-21 15.57.39+

Wat is jullie favoriete thee en op welke plek in het huis drinken jullie hem het liefste?

Eet en geniet!

Vind je het lekker ? Ik vind het altijd leuk als je een berichtje achterlaat.


 

Voor persoonlijk contact, kun je me benaderen via deze link of je kunt een berichtje achterlaten.


Heb jij  ook last van een EETSTOORNIS, of ben je raar met eten bezig? Ik heb een zelfhulpgroep opgericht op FACEBOOK. Deze groep is bedoeld voor mensen die hun eetstoornis onder de loep willen nemen en daarover van gedachten willen wisselen.Voor mensen die  hun lichaam met “natuurlijke voeding” willen voeden en niet met allemaal bewerkte en chemische rommel. De groep heet: “Natuurlijk” eetstoornisvrij. Je kunt je aanmelden op Facebook, door mij een berichtje te sturen.

 

4 gedachten over “Oppervlakkigheid!

  1. Overal zitten rotte appels tussen. Je bent goed bezig en je kan er iets moois uit halen en met anderen delen 🙂 zelf drink ik het liefst theine vrije thee. Die cake ziet er interessant uit 🙂

  2. Mooie blog weer, en heel herkenbaar. Anderen noemden en noemen mij ook vaak serieus. Ik heb een grote hekel aan oppervlakkigheid. Het moet wel ergens over gaan. Maar mijn ervaring is, net als die van jou, dat het op FB soms heel persoonlijk en diepgaand kan zijn. Hoeft niet, maar kan wel.
    FIJn om zulke mensen te leren kennen!!!! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *