Natuurlijke Make-Up!

Toen ik een jaar of 16 was, ging ik nooit de deur uit zonder make-up. Dikke lagen ogenschaduw, lippenstift en noem maar op. M’n ouders vonden het niet mooi en keurden het dan ook niet goed dat ik zo naar school toe ging. Ik deed het daarom stiekem in de steeg, ’s morgens voordat ik naar school toeging. Als ik nu wel eens foto’s terugzie uit die tijd, moet ik er vreselijk om lachen. Naarmate ik ouder werd verdween al die rommel in de prullenbak en ik draag al jaren niet meer dan alleen oogpotlood en mascara.

Het is niet dat ik nu tegen make-up ben, maar ik ben er gewoon niet goed in om mezelf mooi op te maken. Ik houd ervan als make-up op een natuurlijke manier gebruikt wordt en het wat toevoegt aan je gezicht. De meeste mensen smeren er maar gewoon wat op en het resultaat  is er dan ook (niet) naar.

Het leek mij daarom leuk om een keer les te krijgen van een visagiste en dan meteen de gebruikte spulletjes aan te schaffen. Voor m’n verjaardag (afgelopen winter) had ik van m’n man al geld daarvoor gekregen. ’s Winters staat m’n hoofd echt niet naar dat soort dingen, dus ik had het plan even in de wacht gezet.

gI_78254_prweb2 (1)

In Amsterdam zit Lavendula, een natuurdrogisterij. Ik kom hier vaak en had de medewerkers  gevraagd of zij een visagiste wisten die werkte met natuurlijke make-up. Het toeval was dat  er een nieuw meisje was komen te werken, die visagiste was, maar om haar salaris wat aan te vullen daarnaast nog een paar dagen in de winkel werkte. In een apart hokje achterin de winkel heeft zij me opgemaakt op een geheel natuurlijke manier. Het was voor haar niet zo moeilijk om te weten wat mooi bij zou staan, omdat we dezelfde lichtbruine huidskleur hadden en zij veel producten in de winkel zelf al had geprobeerd.

Het was erg leuk en ik heb er ook veel van geleerd, 1 oog heeft zij gedaan en om te oefenen heb ik het andere oog gedaan. Ze heeft mooie aardetinten gebruikt, niet te dik, maar net genoeg om m’n ogen iets meer te laten spreken en uit te laten komen. Het meest lastige vond ik om de eyeliner mooi op je ooglid te krijgen, een enorm gepriegel wat gepaard ging met een heleboel wattenstaafjes. Daar mag ik ’s morgens wel een kwartier eerder voor uit m’n bed komen, hahaha.

Natuurlijke make-up

Als je denkt aan “natuurlijke” make- up, dan ben je snel geneigd te denken dat het erg duur zal zijn, maar net als bij reguliere make-up heb je verschillende merken en verschillende prijzen. We zijn de winkel doorgegaan en hebben verschillende merken en prijzen vergeleken. Ik ben uitgekomen bij het merk Benecos en heb van dit merk verschillende dingen aangeschaft. Benecos is nog niet zo heel lang op de markt en daarom ook niet bekend bij veel mensen, daarom zal ik jullie iets over de producten van Benecos vertellen.

In tegenstelling tot veel andere merken bevatten Benecos producten geen chemische en giftige stoffen. Benecos producten worden gemaakt van hoogwaardige, natuurlijke stoffen. De basis van deze make-up is karitéboter en rijk aan  vitamine E,  allantoïne en caroteen en is daardoor verzorgend en beschermend tegen uitdroging. De producten bevatten geen paraffine, parabenen, siliconen of PEG. Verder bevatten de producten geen synthetische kleur-, geur- of bewaarmiddelen. Benecos producten zijn dierproefvrij, veganistisch (niet allemaal) en biologisch én niet geheel onbelangrijk: de producten zijn ook nog eens van goede kwaliteit en zeer betaalbaar.

De productlijn is zeer uitgebreid:  foundation, nagellak, mascara, oogschaduw, eyeliner, lippenstift, kwasten, maar ook huidverzorgingsproducten. De producten zijn er in verschillende mooie kleuren.

benecos_Natural_Multi_Effect_Mascara

Ik ben erg enthousiast over deze producten en ook de mascara is zeer goed. Sommige mascara’s geven grote klonten aan je wimpers, maar dat is bij deze niet het geval. Het enige min puntje is dat deze mascara niet waterproof is en je erg moet oppassen bij regen.

Een tijdje geleden plaatste ik m’n blog: 30 ingrediënten die je maar beter kunt mijden in je cosmetica producten en toen vroegen jullie mij  of ik iets wist over betaalbare make-up zonder gevaarlijke stoffen,  vandaar dat ik  van deze gelegenheid gebruik maak om jullie over m’n ervaring te vertellen.

Als je geen natuurdrogisterij in de buurt hebt, dan zijn er talloze webwinkels te vinden op internet die Benecos producten in huis hebben. Een kwestie van even goochelen.

Zaterdagavondverrassing: 

Ik heb helaas geen zaterdagavondverrassing voor jullie. De hele week hebben we in de rommel gezeten, omdat we het huis hebben laten schilderen. Het is erg mooi geworden, maar het weekeinde zijn we dus voornamelijk bezig geweest met het schoonmaken en herinrichten van het huis. Wel fijn hoor, alles ziet er nu zo licht en fris uit. Ik kan er erg van genieten en het geeft weer rust. Meer rust in m’n huis zorgt ook voor meer rust in m’n hoofd. Hebben jullie dat ook?

images (20)

Kennen jullie yaconsiroop?

Yaconsiroop is een gezonde vervanger voor geraffineerde suiker en erg lekker om bv je zaterdagavondverrassingen mee te zoeten. Yaconsiroop is gemaakt van de Yacon. Yacon is wortelknol en verwant aan de zonnebloem. Yacon bevat het speciale type fructose (fructo oligosaccharide), wat het lichaam onverteerd weer verlaat. Dit type fructose heeft tevens eens een prebiotische werking op het lichaam, met name op de lactobaccillus en de bifido bacterie. Het heeft de eigenschap om de gezonde bacteriegroei te stimuleren en de schadelijke en toxische bacteriegroei in onze darmen af te remmen. Yaconsiroop bevat in vergelijking met de meeste andere suikervervangers weinig calorieën, heeft een lage lage glycemische waarde (dit zorgt er o.a. voor dat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft en je langer energie hebt) en is geschikt voor diabetici. Het kan tevens gebruikt worden door nierpatiënten. Het smaakt naar caramel- stroop en is daardoor een lekker alternatief voor over pannenkoeken of ijs.

In m’n column voor “Vetvrij” kun je lezen welke gezonde vervangers voor geraffineerde suiker er nog meer zijn.

Groetjes,

Vind je het leuk? Ik vind het altijd leuk als je een berichtje achterlaat.


Wil je als eerste op de hoogte zijn van m’n recepten? Bekijk dan  m’n recepten pagina op facebook.

Op facebook heb ik ook de groep Paleo, samen informatie delen opgericht. Wil je hier lid van worden? Klik dan hier.

Voor persoonlijk contact, kun je me benaderen via deze link of je kunt een berichtje achterlaten.


Heb jij  ook last van een EETSTOORNIS, of ben je raar met eten bezig? Ik heb een zelfhulpgroep opgericht op FACEBOOK. Deze groep is bedoeld voor mensen die hun eetstoornis onder de loep willen nemen en daarover van gedachten willen wisselen.Voor mensen die  hun lichaam met “natuurlijke voeding” willen voeden en niet met allemaal bewerkte en chemische rommel. De groep heet: “Natuurlijk” eetstoornisvrij. Je kunt je aanmelden op Facebook, door mij een berichtje te sturen.

2 gedachten over “Natuurlijke Make-Up!

  1. Wat leuk, ik ga er zeker ook eens voor kijken. Persoonlijk gebruik ik van Dr Baumann, die is ook vrij van alle bekende allergenen en zij werken met huid eigen stoffen.

    1. Hallo Teresa, dat ken merk ik niet. Er zijn idd veel meer goede merken, maar vaak niet haalbaar voor mensen die weinig te besteden hebben. Daarom vond ik dit merk zo fijn. Groetjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *